Glavni Državna znanostOglejte si spletno oddajo v živo: Space Warps

Oglejte si spletno oddajo v živo: Space Warps

Državna znanost : Oglejte si spletno oddajo v živo: Space Warps

Se želite pridružiti lovu na nove galaksije? Med posebnim pogovorom G + danes, 5. junija, bo ekipa astronomov delila, kako jim lahko pomagate najti slabe in oddaljene galaksije, tako da se pridružijo iskanju, ki so ga poimenovali "Vesoljske osnove". To je nov projekt Zooniverse. Skupina astronomov bo razpravljala o gravitacijskem lečenju, nenavadnem pojavu, ki dejansko omogoča, da vidimo galaksijo daleč stran in jo drugače skrivajo grozdi galaksij pred njimi. Odgovorili bodo tudi na vaša vprašanja o njihovem nenehnem iskanju oddaljenih galaksij, kaj to razkriva o kozmosu in kako astronomi začenjajo zapolnjevati našo sliko vesolja.

Lahko si ogledate v spodnjem oknu, spletna oddaja pa se začne ob 21:00 UTC (14:00 PDT, 17:00 EDT). Lahko sodelujete v tej klepetalnici »Hangout« v živo in na svoja vprašanja odgovorite tako, da jih pošljete pred ali med spletno oddajo. Vprašanja pošljite e-poštnemu sporočilu na naslov [zaščitena po e-pošti] ali pošljite sporočilo na Twitterju s hashtago #KavliAstro.

Če ga zamudite v živo, lahko ponovite ogled tudi spodaj.

Udeleženci:
• ANUPREETA VEČ je sourednica preiskovalca vesoljskih osnove in podoktorski sodelavec na Inštitutu za fiziko in matematiko vesolja Kavli na Univerzi v Tokiu.
• PHILIP MARSHALL je raziskovalec na Kavlijevem inštitutu za astrofiziko in kozmologijo delcev na univerzi Stanford in SLAC.
• ARFON SMITH je direktor za državljansko znanost v planetu Adler v Chicagu in tehnični vodja Zooniverse (www.zooniverse.org).

Več informacij lahko dobite tudi v fundaciji Kavli in tukaj obiščite spletno mesto Space Warps.

Kategorija:
Pripravite se na "največji sestanek v zgodovini astronomije"
Prva podrobna slika diskrecijskega diska okoli mlade zvezde